Sunday, April 19, 2015

RAFAA BUSHRA- ALYA JUBAH

Assalamualaikum,

ALYA JUBAH 

PROMO PRICE: RM159
NET PRICE: RM180

MATERIAL: ROBERTO CAVALLI SATIN & DIAMOND MESH

AVAILABLE SIZE: S/M & L/XL * refer measurement chart below

Wassap 0123650155 or 0133933852 for purchase

COLOR CODE: BLOOD RED, EMERALD GREEN, GREYISH BLUE, BLACK

EMERALD GREEN

RED BLOOD

BLACK
GREYISH BLUE

MEASUREMENT CHART OF ALYA JUBAH

Saturday, April 11, 2015

RAFAA BUSHRA ~ARISSAJUBAH


Assalamualaikum...


Our ArissaJubah are having SALE!!!!
Net Price: RM 174
Discount Price: RM 150

Available Size : L/XL only

Wassap 0123650155 or 0133933852 for purchase

Hurry Up Dear...
ARISSAJUBAH - Dusty Gold
Roberto Cavalli & Songket
 


ARISSAJUBAH - Dusty Pink
Roberto Cavalli & Songket



Langkawi~ update

Assalamualaikum

Alhamdulillah, ummi kembali mengupdate blog....

Perjalanan ke Lagkawi berjalan lancar...Syukur Alhamdulillah....
Walaupun mengalami kesukaran pada awalnya (pasal tiket Jasmine tuh) tapi dapat diuruskan....
Ummi kena bayar tiket Jasmine semula sebagai penyelesaiannya...huhu terdapat sedikit ketidakpuasan hati di situ....TAPI sbb malas nak panjagkan cerita, bayar aje lah.....

Jom layan antara pic2 yg sempat disnap semasa berada kat sana.....

Pic ni sekitar chalet yang kami sewa sepanjang berada di Langkawi....
AIRIS Sanctuary Resort

Ini Chalet kami ber4...Hujung sekali

Eiman time2 sportig memang over....hehe i luv u...
Dua ekor Angsa penyeri kat chalet ni.....
Kereta ini "Adik Unye".... Jasmine still pelat2 lagi bercakap..
Yang ni sebelah makam mahsuri...Bagi sesiapa yang nak cari miyak2, ubat tradisional boleh la singgah kat sini...Tgok Jasmine happy dapat topi baru...Kakak plak xnak...Ok kena cari topi lain....

Anak2 syurga ummi posig depan Signboard Airis Suctuary..... 
Jumpe buah kelapa jatuh....
Jasmine posing mcm mintak gigit hokey...
Malam pon boleh tgok angsa
                                       


Thursday, March 19, 2015

Langkawi 2nd Trip.. esok(20March2015)

Assalamualaikum

InsyaAllah esok kami akan ke Langkawi...First time ummi travel tanpa papa nieh...
Doa berharap semoga dipermudahkan...InsyaAllah..
Actually papa dah pon selamat sampai di Langkawi selasa lepas, teman atuk utk LIMA punye exhibition.
So, papa tunggu kami datang ok.. ;-)

Nak dijadikan cerita, smpai skrg ni isu tiket utk Jasmine belom lagi settle.. Booking and Payment secara online utk kami, sekali dalam tiket nama Jasmine tercicir. Dah beberapa kali call and email customer service diorang, harap2 dapat settle kan cecepat since esok kami dah nak berangkat...Huhu

Nanti2 ummi update lagi ok...Eh lupa lak, next month adik Jasmine dah masuk 2tahun...Boleh la plan2 adik kepada Jasmine...Haha insyaAllah kalau ada rezeki... ;-p

Sunday, November 16, 2014

3y-Eiman, 19m-Jasmine

Assalamualaikum....

Alhamdulillah, masih lagi bernafas di bumi Allah ini....
Lama nya blog ni tak di update....huhu

Banyak cerita2 yang ketinggalan....
Jasmine dan Eiman masing2 dah jadi big girl dah pun...
Kakak Eiman baru menyambut birthday yang ketiga, 4Nov2014 yg lepas....
Happy Birthday Sayang... ;-)
Adik Jasmine pon dah berumur 19bulan/setahun tujuh bulan....Suka sgt menyakat kakak.....hehe

Adik dgn kakak punyai karakter yg berbeza....

Kakak Eiman;
Ada skit karakter ummi, ratu air mata....cepat touching....hihi
Ada sekali tu ummi gurau2 ckap xnak kwn dgn kakak, kakak nangis teresak2...
Sedih plak ummi tgok....Kakak2x, ape2 pon jadi ummi akan jadi kawan yg terbaik kakak k....
dun worry sayang....
Kakak suka menyanyi...Adakalanya ummi dgn papa pun xtau lagu yg kakak nyanyi....
Nak cari lagu yg kakak nyanyi kdg2 tu ummi kena google plak cr kat youtube....hihi

Adik plak menurun sket karakter papa, asyik menyakat....Susah menangis walaupun kena marah...
Kalau bergambar plak, mesti kedut2 hidung mcm yg papa suka buat dulu2x....
Adik alah setiap kali tumbuh gigi, pasti demam....berbeza dgn kakak yg xpernah demam sewaktu tumbuh gigi...
Adik masih lagi menyusu badan...Skrg pon ummi dah semakin cekap drive kereta sambil menyusu...
huhu apa sahaja utk anak2.....


Tgok la adik Jasmine.....

Kakak suka princess2x..menari pusing2....pakai gaun....

Huhu ini ummi xtau korang nak posing camne....

Nak pakai sepit, nak ikat rambut mcm frozen....itu lah kakak Eiman....



Thursday, July 18, 2013

3 Months Old Adik Jasmine.. 15July 2013..

Assalamualaikum...

Alhamdulillah 15July lepas adik Jasmine sudah pun berusia 3bulan...
Dan ummi masih lg bercuti, cuti tanpa gaji...

Adik Jasmine dah pun pandai borak2 n senyum2..Alhamdulillah....;-)
Cuma yg ummi risau sket, progres leher adik Jasmine yg agak lambat...
Adik Jasmine baru je pandai tegakkan leher...
(Ye lah, kebanyakan baby, dah boleh tegakkan leher seusia dua bulan atau kalau ada yg cepat tu sebulan pun dh keras...)
Dan skrg baru nak belajar imbang2 kan kepala dia...
Ummi ada lah baca2 n tanye2 orang...
n kesimpulan yg ummi dapat, as long as baby tu still bwh 6bulan, xperlu risau sgt..
Sbb leher baby akan bebetul tegap bila berusia 6bulan...
If leher baby still xtegap after 6bulan, maybe kena buat checkup...
Dan setiap perkembangan progress baby tu berlainan....

Ummi sentiasa berdoa agar anak2 ummi sihat dan cergas....
Jom layan pic2 adik Jasmine...


Akhirnya Jasmine berjaya mengangkat kepalanye..hehe anak2 ummi ni semua kepala besar2 lah... ;-p
Waris Toys kakak Eiman....
Smile... ;-)
Oooh ummi lupe, berat adik Jasmine 3bulan 5.1kg...Agak sikit pertambahan berat adik Jasmine bulan ni...
Nampaknye ummi kena giat makan makanan dan minuman berkhasiat nieh..

Selit pic kakak Eiman sket kat entry nieh...
Kakak Eiman dgn basikal barunya pemberian Papa... Seronok sgt die bile pepetang dapat main basikal...
Menangis setiap kali ajak balik..hehe


Monday, July 1, 2013

3D&2N @ Swiss Garden Beach & Spa, Kuatan...

Assalamualaikum....

Alhamdulillah, Kami baru sahaja pulang dr cuti2 Malaysia...
Maklumlah tak lama lagi kita akan menyambut puasa, bulan yg penuh dgn keberkatan...
So, ummi n papa plan utk bawak anak2 picnic....Yeay!!! Ummi n Papa plak yg over excited kan....hehe
Destinasi kali ni Kuantan... coz senang papa nak hantar kami pulang ke kampung lepas dr bercuti...
Hurmmmm papa kena outstation lagi minggu nieh....Xpelah, papa nak cari rezeki utk kami sekeluarga jugak.. ;-)

Hari Jumaat (28June2013), kami bertolak agak lewat ke Kuantan, disebabkan menunggu papa pulang dr kerja... Kami tiba di bilik hotel lebih kurang jam 8malam...Rugi dah sehari.. ;-(

Hanya sempat bawak Eiman mandi laut pada pagi dan ptg sabtu tuh...huhu
N mcm biasa, Eiman adalah sgt excited mandi laut dan sgt geli dgn pasir...
Sanggup tolak papa yg nak pegang die semasa dalam air...
Sekali kena tolak dgn ombak berguling2 jatuh....hihi
Itu pun xserik2... Marah papa sbb xnak naik dari mandi laut.....huhuu
Anak ummi yg masih belum recover dari sunburn masa kat Tanjung Bidara hari tuh dah bertambah2x la gelapnyer...

Ummi n adik duduk di pantai aje...Tunggu papa n Kakak Eiman mandi laut...
Nanti bile adik Jasmine dah besar, boley la join kakak mandi....

Jom layan antara pic2 yg sempat kami sempat snap kat sana....

Breakfast pada pagi Sabtu...Eiman langsung xnak makan...Puas ummi n papa nak suap, smpai menangis2x..Adik duduk dalam carrier ajer, tido nyenyak...
Adik Jasmine tunggu kakak n papa mandi laut.... ;-)
Kakak Eiman Sejukkkkk...Adik duduk dalam nursing cover, menommmm...heheh
Papa suh "awek seksi" kat tepi pantai snap kan pic diorang!!! ceh
Papa suruh kakak Eiman tunjukkan tgn die yang dah kecut2 akibat berendam lama....hehe
She is so excited!!! Next time kite mandi laut lagi k...
Papa And Kakak Eiman....Seronok sgt la tuh....
Sebelah malamnyer....Dedua kepenatan!!!!

Sebelum pulang...bye2x kuantan...